در کوران رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری و در حالی که هجمه سیاسی- تبلیغاتی سنگین و همهجانبهای از سوی امپراتوری ثروت علیه دکتر احمدی نژاد به راه افتاده بود، اعلام حمایت 220 نماینده مجلس از کاندیدای عدالتخواه، تصویر روشنی از بینش دقیق و بصیرت سیاسی نمایندگان ملت ارائه کرد.
بیانیه این 220 نماینده مجلس در حالی منتشر شد که فشار سیاسی گستردهای از جوانب مختلف وجود داشت تا از موضعگیری مجلس به نفع احمدینژاد جلوگیری شود. کما اینکه همین فشارهای سیاسی متوجه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز تهران نیز بود و حضرات آیات یزدی و مهدویکنی رهبران این دو تشکل برجسته روحانی نهایتاً برخلاف عرف رایج سیاسی، حمایت از احمدی نژاد را با عنوان نظر اکثریت تشکلهای متبوع خود اعلام کردند.
آنچه مسلم است، بیش از 220 نماینده اصولگرایی که از کاندیداتوری دکتر احمدینژاد اعلام حمایت کردند، انتقاداتی به عملکرد اجرایی دولت نهم داشته و دارند اما در قیاس بین کاندیداهای مدعی، رئیس اصولگرای همین دولت را برای ادامه سکانداری قوه مجریه ترجیح دادند.
با برگزاری انتخابات حماسی 22 خرداد و مشارکت 85 درصدی ملت، دکتر احمدینژاد به عنوان نامزد مورد حمایت حدود 25 میلیون ایرانی (و 220 نماینده آنان در مجلس) به پیروزی رسید و به رغم همه بداخلاقیهای جریان شکستخورده و اغتشاشات حامیان آنها، احمدینژاد اکنون کلید کابینه دهم را در اختیار دارد. به طور طبیعی در آستانه تشکیل هر دولت جدیدی، گمانهزنیها درباره اعضای آن در محافل سیاسی و رسانهای اوج میگیرد. بر همین اساس، بخشی از مباحثی که این روزها در روزنامهها و پایگاههای اطلاعرسانی و مجامع و محافل سیاسی درباره ترکیب دولت جدید مطرح میشود، متعارف و طبیعی است. اما به نظر میرسد بخشی از این مباحث و گمانهزنیها، پروژه خاصی است که به طور مشخص دو هدف عمده را دنبال میکند:
2-فشار بر رئیسجمهور: بازیگردانان پروسه «نه احمدینژاد» بعد از شکست سنگین خود در انتخابات 22 خرداد، تضعیف رئیسجمهور منتخب را در دو سطح پیگیری میکنند؛ سطح اول، ادامه ادعای تقلب برای مخدوش کردن مشروعیت دولت دهم و سطح دوم، کارشکنیهای مختلف در مسیر شکلگیری این دولت به منظور کاستن از کارآمدی آن. به نظر میرسد سطح دوم برنامه تضعیف، مهمتر از سطح اول باشد یعنی هدف نهایی، ناکارآمد ساختن دولت احمدینژاد است.
عملیات روانی خاصی که این روزها از جانب رسانههای مخالف احمدی نژاد درباره کابینه جدید او به راه افتاده است، بر هم زدن تمرکز رئیسجمهور برای تدبیر آرایش دولت دهم را دنبال میکند. ابعاد این عملیات روانی به گونهای طراحی شده تا ذهن رئیسجمهور و تیم او به طور روزانه درگیر گمانهزنیها و شایعات و پاسخگویی به آنها شده و به دلیل مشوش شدن فضای سیاسی، تصمیمگیری آنها درباره چینش کابینه جدید تحت الشعاع قرار گیرد.
2 - فشار بر نمایندگان مجلس: به موازات فشار بر رئیسجمهور، مخالفان دولت، فشار تبلیغاتی و روانی بر نمایندگان مجلس را نیز دنبال میکنند. به طور طبیعی، نمایندگان مجلس در برابر این فشارها آسیب پذیرترند چون اطلاعات آنها درباره موضوع (ترکیب کابینه) کمتر است و عملیات روانی مخالفان رئیسجمهور در این حیطه به دلایلی میتواند موفقتر باشد.
لذا هم حلقه یاران رئیسجمهور و هم عناصر تأثیرگذار مجلس باید به گونهای تدبیر کنند که در زمان باقی مانده تا معرفی کابینه جدید به مجلس، مخالفان جریان اصولگرایی نتوانند پروژه خود را پیش ببرند.
البته قطعاًهمان بصیرت سیاسی که منجر به صدور بیانیه 220امضایی نمایندگان مجلس هشتم در حمایت از دکتر احمدی نژاد گردید به طور طبیعی مانع از پیشبرد پروژه عملیات روانی مخالفان جریان اصولگرایی در ایجاد اختلاف بین مجلس و دولت خواهد شد. با این وجود، هم حلقه یاران رئیسجمهور و هم نمایندگان اصولگرا باید متوجه پیچیدگیهای پروژه سیاسی رقیب باشند و مراقب باشند تا تجربه تلخی که در جریان معرفی کابینه اول احمدی نژاد به مجلس اصولگرای هفتم به وجود آمد، تکرار نشود.
منبع:جوان